TOMYAM THAI

Salam moms , sy nk tanya ,awal2 kehamilan dlm 13 weeks nk masuk 14 weeks ni blh x mkn kuew teow tomyam?dlm tu kn ada campuran serai,agak2 boleh x?sy mmg x selera nasi ,nk mkn kubang2 je skrg ,kalau kuew teow tomyam blh x agak2?atas owner kedai jugak kdg2 ada pedas sikit,tp sy minta diorg buat yg biasa2 je xnk masuk cili api kt dlm tu. #bantusharing

26 Các câu trả lời

sy pn teringin nak tomyam tp bile baca saranan pemakanan kt asia parents ni... hold dulu la... takottt....sbb awl lg..

sy pun dulu takut2 nak makan hhahahah.. tapi sekarang ni dah 17week makan jer lah janji Kene ingat, jgn melampau

yg penting sis jgn makan benda tak masak atau mentah2 ye. mkn kurang pedas pun okay. takut sakit sgt perut nnti.

Sy bru mkn semlm🤭 tapi org kedai tu buat pedas, dah pesan taknak pedas still pedas,

Makan lah sis.. jgn x makan pulak smpai perut masuk angin.. paling2 pun cirit je kalo pedas sgt..

sya mkn jugk tu dlu trimester prtama tpi sikit saja sbb klau yg masam2 ni ble buat muntah 😂

sy masa prgnant,hari2 laksa. sb tu jer boleh telan.. slain tu akan muntah..

Boleh je yunk..serai x de masalah..sy drpd awal lg makan je tomyam..

blh ja rasanya..sy pun dr awal hamil...suka sngt mkn tomyam

boleh je makan sis.. tak ada masalah.. saya pun mkn..