CANDIDA ALBICANS (14 WEEKS)

Salam moms sy nk tanya ,ada x yg terkena jangkitan kulat (yeast) candida albicans time preggy seawal 14 weeks ? Maaf , sblm tu sy nk tanya,ubat CANDIDA yg insert dekat bawah (kemaluan) tu betul ke mmg pns?sy smpai skrg xbrni nk pkai ubat tu,doc ckp klau xpkai lg bhya sbb nnti tkut effect dkt bby & mudah terkena GBS.. Dh 3 org mommy preggy ada bagitau,lepas je pd dia insert ubat CANDIDA tu kt kemaluan , x selang beberapa lama diorang miscarriage , tp kenapa ye??bkn ke ubat tu doc sendiri yg kasi @ ada sbb lain 🤔 - Anyone tau x? #ingintahu #firstmom

17 Các câu trả lời

sy dah 4 kali masukkan ubat mcm peluru tuh dalam kemaluan.. Alhamdulillah xade ape2 pn kt baby.. tapi sy still ade lg keputihan

saya pakai ubat tu okay je ...lepas dh insert terus keputihan takde ...kalau tak pakai rimas , keputihan keluar keping ii ...

Kerapkan cuci dengan air garam ...sy selalu gatal2 kt private part tu ..cuci dgn air garam dia rasa lega ..

sy dua kali pregnancy,dua2 detect gbs..mmg kena masukkan ubat tu sendiri,alhamdulillah ok xde efek panas ke ape..

1y trước

Alhamdulillah ..nanti nk try jugak ubat tu..tqvm sis 🥰

hai sis, boleh tahu dh sis dh guna ke ubat insert tu? kputihan sis jnis yg mcm mne ye?

1y trước

Sy dh pkai sis , jam 12 mlm pkai ,jam 2 pgi tu nk terkucil ,trpksa buang balik ubat tu 😫 tp serpihan dh msuk ke dlm tu,sbb dia kn akn hncur dlm vagina kn?so far da baik da sikit..aritu cam yogurt sis,gatal2 plk tu🤧

Boleh sy tau simptom utk candida tu? Sy risau sbb ada keputihan.

1y trước

Sy blh agak ada keputihan tu sbb dlu sblm preggy keputihan ni kluar time nk period je,skrg mkin byk ..kandungan 1 hgga 2 bulan ok lg,msuk je 3 bulan keputihan tu dh jd ketol sikit mcm yogurt ,pastu ada gatal2 sikit,time tu la kena bgtau doc ,sbb klau x crita doc xtau apa mslh kita,doc ada bg sy ubat Candid yg insert kt bwh tu,sy xpkai..sbb xbrni,sy byk2 minum air suam & minum air barli 😣

insyaallah bole insert.doa baik2

1y trước

InsyaAllah sis 🥰