Anak lambat berjalan.

Salam moms. Anak saya 1y5m. Dah nak masuk 1y6m pun, tapi dia masih tak confident nak berjalan. Dia boleh jalan, cuma, dia lebih prefer merangkak. So far, dia ada progress, makin lama makin jauh dia bertateh. Soalan saya, ada tak moms lain yang ada pengalaman anak lambat berjalan? Boleh share dengan saya? Terima kasih.

2 Các câu trả lời

..anak kita sama umo..sma anak saya kalu guna push walker dia laju langkah ..kalau dia nk lps tgn pon lama boleh berdiri dan duduk sendiri tapi bila xda tempat untuk dia pegang..dia alan langkat 2 3 tapak slaw2.semalam jmpa dr ..dr kata keep praktis bagi byk grounding dan main mainan boleh buat enjoy untk berjalan mcm bagi sepak bola.

1mo trước

Saya saja je nak update, anak saya baru masuk 1y6m (18m) baru ni, pastu tiba tiba je dia suka berjalan pulak sekarang. Haha. Dah jarang merangkak dalam seharian tu. Lebih banyak berjalan. Saya baca baby belajar berjalan sampai umur 18m, anak saya betul betul ambil umur yang paling hujung nak start berjalan betul betul, haha sabar je lah. Saja nak buat ibu ayah dia risau dulu agaknya. Tapi apa pun alhamdulillah. Kami still buat practice guna push walker and sekarang banyakkan grounding. Semalam bawak dia pegi taman, tak pakai kasut, atas rumput pun boleh jalan jauh 🥹 alhamdulillah.

awk ada push walker? blh cuba bg dia utk train bjalan.

2mo trước

Ada, dia suka jugak main walker tu. Nanti saya cuba kerapkan lagi dia belajar berjalan guna walker tu.