Buka Buku Pink

salam mommys, bila patutnya buka buku pink ye? last first day period bulan 9 haritu, semalam baru check upt naik 2 line. so dah boleh buka buku pink ke? thankyou in advance mommys❤

Buka Buku Pink
31 Các câu trả lời

Alhamdulilah tahniah sis🥰 Saya masa first delay period saya check pakai upt then bila double line saya pergi scan klinik swasta dulu untuk tahu berapa minggu.. Bila dah confirm saya walkin kk tanya nak buat buku pink, dia suruh datang masa 10minggu.. Lain kk lain peraturannye, mcm tempat saya sebab tak nak ramai sngt and masa tu pkp jadi diorang tak nak ambil awal2..

Kalau berisiko ibu pernah ade pyakit better pergi seawalnye..sye 5w dah bukak buku sbb ade history sakit lain b4..doc nak jaga dr awal..kalu xde msalah pegi klinik n nurse akan bg tarikh untuk dtg balik bukak buku..biase dlam 9w camtue..jaga kandugan elok2 n jgn stop mkn folic acid..tahniahh

4y trước

sekarang kena online je booking.. google kkia, nanti ada qmed, utk book tarikh

Boleh kol klinik yg sis nak daftar tu.. n makesure kalau boleh sediakan awal dokumen semuanya.. gambar laki bini 2 keping setiap 1 jngan lupa.. salinan kaf nikah, ic laki bini bagi buat salinan 2 keping setiap satu.. cepat je urusan hehe

4y trước

Yes kalau pernah mengandung sebelum ni just bawa buku klinik lama tu..

saya pun last period bulan 9 ritu .. harini bru saya buat buku .. check upt td kat kk positive. .. hujung bulan 11 bru scan ... tp saya sangkut kencing kotor pulak .. esok repeat ujian air kencing ..b

4y trước

ikut awak laa sis,, asalkan sblm 12weeks .. saya dah 9week ,tu yg p buat buku tu

before 12weeks. sy buka masa 7weeks. tp apa² pon call kkia terdekat dulu macam mana since pkpb ni sesetengah tempat kena buat app dulu and then nurse akan bg tarikh yg sesuai buka buku pink.

4y trước

boleh je sis walk in.. macam sy hritu sy minta no nurse yg incharged dekat kwasan kami ni kat kwan yg dh bersalin.. sy whatsapp je tnya 😊itu yg nurse bg tarikh je

saya bila check kat rumah dapat line 2.. saya pergi ke klinik pulak nk tentu kan betul ke tak.. kalau betul baru pihak klinik/hospital bagi tarikh suruh datang buat buku warna pink tu.

call klinik dulu nanti nurse setkan appointment hehehe. Sama macam saya last period bulan 9. minggu lepas call klinik nurse suruh datang minggu ni dah boleh buat buku 😄

4y trước

saya dah try call tapi tak angkat.

Musim covid call KKIA utk appointment. Yg ada appointment je boleh dtg kkia. Btw boleh dh buka buku.. Tahniah

alhamdulillah tahniah! before 12 weeks kena buat buku dah better call kk terdekat untuk set appointment

4y trước

most welcome dear 🙏🏻

Haii. Tahniah pregnant. Bukak buku pink kalau kerajaan 12week.. Kalau klinik swasta 9week. Saya bukak dua2

4y trước

kalau klinik swasta mahal tak charge? ingat nak buka dekat klinik swasta jugak. btw thankyou❤