mabuk sepanjang hari

Salam mommy2 semua..nk tanya la...sy prgnant 6w ank ke 3....tp dia punya tahap mabuk kepayang lgsg xleh bwak bincang...dr pg bwk ke mlm, melepet je...dgn muntah2, pening2 lalat...bile jd mcm nie, hbs keje2 umah semua tgendala..nsb en.suami memahami...normal ke simptom mcm nie?? Sbb yg 2 ank sblm nie, xdela teruk mcm nie penangannye ?..ke faktor usia?? Huhu..sy thun ni dh 31..mohon pencerahan...t.ksh ?

6 Các câu trả lời

sebijik sama dgn saya sis. anak ke 3 gk. 11wks dah tp melepet je siang mlm. skt kepala, semput, sengal bdn. da nk msuk 3bln bru asik muntah2. nsibla suami pun phm. rumah pun pjam mata je anak2 sepahkan xlrt kms. bju pun tgu smgu bru dpt lipat.

5y trước

mmg xlena.. byk kli trjga mlm duk kalih bdn kiri knn tlentang. skjp2 tukar lg. bru nk msuk 3bln da rsa mengah n skt2 blkg. hrp2 mmpu la berthn smp 9bln.huhu

Sy strt alahan mse 9week..skng dh 14week, msih alahan lg. Truk jgk, xleh mkn..ubt pn xleh nk tln. Air pn sikit je mnum. Skng ok sikit sbb xmuntah..tp still ade loya2 n xde slera mkn lg

Normal sis. Saya dulu masa awal² ada alahan, rajin minta suami beli buah tembikai.. Hehe.. Pastu saya ada terbaca air barli elok untuk yang morning sickness

Waalaikumussalam mommy . normal . sebab saya pun macam tu . dari first trimester hingga second trimester . Masuk trimester ketiga baru ok .

5y trước

Trimester ke 3 bru ok sis??? Allahu...bertabahlah...😥😥..bkn ape sis, ble jd mcm nie, takut ade makcik2 bwg yg ckp kite nie tlbh manja @ mengada2 je lbh...padahal mmg lgsg xleh wat ape...😟

Normal je sis.. jgn risau.. saya pon mcm tu.. smpai menangis sya rasa..

normal sis..