Cara cepatkan bukaan bersalin

Salam mommy² semua. Sy skrg dh 38week 4days tpi belum ada tanda² nak bersalin, cuma ada contraction palsu n baby kerap mgeras je, pastu sakit kat pelvis. Kalau ikut due 8/4 ni tapi klau bleh nk bersalin awal, xnk bersalin ikut due xnk raya dekat hospital🥲baby mcm masih selesa duduk dlm perut, so klau mommy² semua ada tips² untuk cepatkan bersalin boleh share dgn sy, tqvm #seriusnaktanya

1 Trả lời

Based on my experience, tu salah satu tanda nak bersalin jugak tu sis. Sebab sy pernah mengalami seperti apa yg sis tengah alami ni sekarang masa nak bersalinkan anak no.2 & no.3

6mo trước

Sy pantau dulu dekat rumah. Bila perasan mengeras tu makin kerap hingga keesokkan hari baru sy pegi pac. Doktor check baby okay & ingatkan dah boleh balik. Tup tup doktor terus bagi admit sebab baby dah matang. Waktu tu sy dah 39 week