Baby kick week berapa?

Salam hi mommy2...just nk tnye..sbb first baby, week bile kite boleh rasa baby kick ye? Skrng dh masuk Week19..tapi tak rasa lagi risau gak 🥹 sebab ada baca kate dah boleh mule rasa tendangan...ke belum lagi or saya tak perasan.

14 Các câu trả lời

saya baru msuk 17week tpi dri 15week da rasa masuk 16week makn kuat lebih2 mlm klo siang x rasa sangt cuma gerak 2/3 kali... time 15week rasa dia mcm org sentu kulit kita tpi dri dlm perut la😅 klo pengang perut memng rasa gerakan baby cuma sampai sekrng saya x dpt rasa nadi baby rasa mcm nadi saya je tpi husband kata ada x sma dgn nadi sya... sya x tau la pengalaman yg lain mcm mna tpi ank syurga say pun cm ni jga rasanya nk masuk 4 buln memang rasa gerak

alhamdulillah sy dari 16 week dh rasa baby gerak..cuma tak kuat.. sejak dh masuk 18 week ni makin kuat.. dah nampak dekat perut bila menendnag ataupon bergerak 🥰tapi semua org lain lain.. saya masa firstbaby pon dalam 20 mggu baru btul btul rasa baby gerak.. skrang second baby

Sy 16w. Tp xtau la nk kata betul ke tu babykick ke x sbb first time preg. Tp rse dia mcm ada org sentuh dri dlm. Bc komen lain pun kata kick mcm tu. Tu pun rse kadang2 je. Ada hri dpt rse ada hri x rasa

Susah nk perasan kecik lg. klu bby sy mlm waktu malam dia suka tendang. 18w. Biasanya ibu aktif pn susah nak rasa mcm waktu siang ke sana ke mari, baby seronok rasa dibuai2 so dia tido je hehe

esok dah 19w.. dh mkin aktif.. cm sblm ni x trasa sgt.. lama2 rasa cm ada bgerak dlm perut.. 1st juga. jd kliru baby kick ke bnda lain..🤣

week 18, 1st baby juga. Alhamdulillah dah mula rasa bila pegang perut. cuma x berapa kuat sangat & kadang2

lain org lain pngalaman sis... ada yg 17w dh rasa baby kick. Sy skrg 21w... 20w bru start rasa baby kick

Now 20 week,itu pon time baring mengiring br rasa gerakan baby. Bila pegang perut xrasa apa2 pon.

20w++ dan tak perlu risau. lama2 nanti awk akn perasan. kalau buat kerja mmg xkn perasan.

Maybe awak tak perasan kot. Sbb 19w tu manja2 je dia gerak. Hehe