Pendapat hospital Gov or Swasta

Salam and hi mommy2. Nak tanya pendapat tentang bersalin: mana lagi ok gov or swasta? If mommy ada duit and berkemampuan mommy still nak bersalin kat swasta ke or still pilih gov? And kalau gov now dia punya nurse2 n doc semua ok tak? Service ok tak?#firstmom #pleasehelp

19 Các câu trả lời

Saya belum bersalin. Tapi saya pilih hospital kerajaan sbb semua pakar ada di sana. Jika saya ada duit lebih pun saya peruntukan duit tu pada keperluan lain/ infaq untuk yg memerlukan sbg hajat berita gembira dikurniakan anak. 🥰🤲

Sy bru 25w. Awal kehamilan dulu mmg fikir nak pergi gov tp lepas dgr ramai kawan2 share pengalaman yg tak berapa baik terus sy nak bersalin swasta. Bukan kata semua tak ok tapi sy tahu diri sy tak kuat nak terima tekanan sbb tu sy pilih swasta.

Kalau ada rezeki lebih lagi sekali & pregnancy smooth takda masalah sampai 37w saya akan pilih swasta. Sebab anak pertama pun swasta. Jadi expectations tentang layanan, environment & service hospital tu saya yakin penuhi kehendak saya

2y trước

Kalau hospital yng saya pergi dulu boleh. Memang suami ada 24/7 dengan saya dari sebelum beranak, sepanjang beranak & malam lps beranak. Hosp gov saya tak sure boleh ke tak 😅😅 sebab saya bersalin masa zaman pkp dulu. Gov masatu mmg takboleh teman langsung.

bersalin kerajaan sebab berapa hari je duk hospital… i pilih untuk more habis kan duit kat confinement… sbb i nak ada org jaga i betul2 waktu pantang… kalau ada duit lebih boleh la swasta…

2y trước

Tu laa, ingat nak buat macam ni juga. Nak ada org jaga time pantang n tak nak nyusahkan mak bapa or MIL. Tapi still was2 lagi nak pilih gov hkl or mana2 swasta kat kl yang under my budget.

Kalau low risk & duit berkepuk, swasta. Kalau takut2 & duit berkepuk, gov but fpp. Kalau redha & duit tak berkepuk sgt, gov byrn marhaen 😁

2y trước

Saya tinggal area month kiara. Saya nak fpp dekat putrajaya sebab nak baby lahir under wilayah persekutuan. Kalau serdang n selayang kan selangor.

Semuanya bergantung pada rezeki.. Nurse garang ni private ada gov pun ada.. Kalau service pun ada jer gov yang bagus sangat²

2y trước

Tak pernah lagi, cuma doa jer lah dapat nurse yang tak garang..

saya lahir hospital serdang .drpd awal.masuk sampai keluar .terbaik .makan pun sedap nurse semua baik2

☺️😊😊😊😊😜😌😜😜😎

Kalau ada duit mmg akan pergi swasta