susu bngkak

Salam mommy2 , nak tanya ada x mommy sni pernaa bngkak susu ? Then airsusu tu sumbat x kuar

3 Các câu trả lời

Waalaikumusalam..puan boleh cuba petua2 ni ya.. 1. Ambil daun kubis, panaskan atas api sekejap lepastu tekap atas susu 2. Urut2 susu..gunakan sikat rambut untuk urut dari pangkal susu ke pangkal puting..lepastu cuba perah susu keluar dengan jari.. 3. Boleh tuam susu dengan kain yg direndam air suam untuk legakan bengkak susu Boleh cuba ya mommies..ni petua yg saya baca dulu..harap membantu 😊

5y trước

Terima kasih sis 😊

Sis cuba tuam dulu dgn tungku..extra pressure pd tmpat sakit..tuam dr bawah ketiak hingga seluruh breast..bila sakit tu dh rasa kurang sikit baru pump susu or bf baby..in sha Allah membantu dan susu akan keluar .. 👶 ini yg sy buat stiap kali bengkak susu..it helps.. Jgn tggu lama lama nnt melarat smpai demam..semoga dipermudahkan 😊

Terima kasih info ny sis ☺️