Kerap muntah lepas minum susu

Salam mommy2 nak tanya ada tak baby mommy ada masalah muntah lepas minum susu.baby saya selalu muntah lepas minum susu start dari lahir sampai skrg 2 bulan tapi berat naik normal cuma kurang 100g saja nurse cakap.macam2 susu fm saya cuba tapi yg sesuai susu frisolac ar saja bleh kurangkan skit muntah dia bila bf pun sama asyik muntah sampai kena tukar baju banyak kali.saya cuma takut dia ada masalah usus.bila g cucuk di kk nurse bagitahu tak normal dan dia suruh jumpa dokter

4 Các câu trả lời

baby sy mcm tu juga. setiap kli lepas susu mmg akan muntah memancut . dri sbulan stgh hri tu smpai skrg bru masuk 2 bulan , muntah dh slow dh. mcm2 susu juga sy tukar . tpi tak pernah beli lgi susu AR. yg ssuai dgn dia dutch bby. skrg dia cuma muntah 2 3 kli sehari je. sy pun ada tnya doktor, dia kata normal nnty lma2 akan slow sndri. 🤷🏻

saya pakai susu ar bru ok skit. tapi klau berak mcm tk ok boleh canpur susu ar dgn susu formula biasa. cth bgi 2oz susu, satu sudu susu ar satu sudu susu biasa. ni saya rujuk pakar.

9mo trước

berak dia okay, baby sya bru 3 bulan lbih. kdg 2 hari tk berak. kalau berak cair mmg normal sbb baby minum susu, nanti klau dh boleh mkan mkanan pejal najis dia bertukar. msok 3 bulan sya tukar susu biasa dh tk campur lagi, sbb susu campur ar tu anak sya dh pandai tolak. dia muntah jugak tapi dh tk slalu. sminggu tu mgkin ada dlm dua kali dia muntah kdg sekali.

Maybe reflux? Google symptoms. Saya tunda kerja sbb my baby sama, memancut and kluar dr hidung. Later on it will slow down, Insyaallah

Betul. Better dapatkan pemeriksaan lanjut daripada doktor.