Baby 4month

Salam mommy2 boleh nk tnye kenapa ye kulit bby jadi macam ni ..🥹

Baby 4month
13 Các câu trả lời

nappy rash nie awak...cam anak sye da mcm2 nappy cream pakai xokayh jugk..last2 doktor kk bg cream khas..baru okayh..xsmpai 2 Hari guna...trus da xdew nappy rash smpai skrg...Pampers atau tisu basah Tue maybe ad yg xsesuai..pastue Pampers kene tukar 4 jam skli...jgn smpai penuh...area situ jgn bg basah...wat sementara waktu nie klau kencing or berak awak kene basuh..jgn lap guna tisu basah...semoga tip sye nie berguna untuk awak😊...sapu nappy cream jenama pureen...in Shaa Allah okayh

Sakitnyaa 😭 nappy rash teruk ni. Mak kita bogelkan je supaya dia kena udara and kering cepat. Tapi sekejap sekejap je lah bogelkan nye. Pakai nappy rash cream. Kita suka pakai drapolene so kita letak satu layer baru pakai pampers. Pampers kena tukar kerap supaya dia selesa. Macam kita gatal bila pakai pantyliners or pad lama. Sama jugak ni. Boleh basuh pakai air if wet tissue x sesuai, pampers pun boleh jadi punca. Semoga anak cepat sihat

Elakkan guna Wet Tissue. Basuh terus guna air. Takut kulit baby x serasi dgn wet tissue tu. Then lap kering2. Biar kan sekejap baru sapu nappy cream. Kerap tukar pampers. Dan check sama ada dia serasi ke tak dgn pampers tu. Takut pampers tu x serasi ngan kulit baby.

ruam nii.. - letak nappy cream nipis2.. - anginkan kejap2 masa tukar pampers.. - tukar pampers kerap.. - nak guna wet wipes boleh, tapi jangan lap2 atas skin baby..dap dap je macam kita buh fondation tuu

Pakai pampers jenama apa? Sy dulu baby lebih kurang camni. Pampers jenama H. lepas tukar terus okay. Kalau bukan sbb pampers mungkin sbb lambat tukar pampers. Try la sapu bepanthen nappy cream.

biasa mcmni tisu basah baby xtahan..baby sye dlm hari sye cuci direct kat air paip,sis pakai snow treatments cepat kesannye.. pampers kasi longgar biar udara masuk

Wet tissue elakkan guna, guna air paip je. Pampers tak sesuai pun boleh jadi. Ataupun lambat tukar pampers. Pernah kena camni dulu. Letak nappy krim tu terus ok

ini ruam lampin sis .tiap kli pas mndi lap kering2 di celah peha,bontot,bwh lher dan pelipat .then sapu nappy rash cream .kerap tukar lampin bby before 6jam .

sabun, wet tissue or pampers x sesuai. ltk lotion sis. apa2 lotion pon boleh, pedih tuu. kalau guna wet tissue, please stop terus. guna air je cuci.

12mo trước

Maaf ya. Bukan lotion yang perlu di sapu. Perlu sapu nappy cream. Anak awak pakai set mandian apa? Ada nappy cream sekali tak?

Sakitnya sian diaaa, dah okay belum tu? Kalau tak ok lagi pergi pakar je sis.