Baby Sedu

Salam mommy.. Sy harini 34w.. Setiap hari mesti baby hiccup.. Normal ke.. Org cakap sebab baby nak besar.. Betul ke tu.. Sy ade gdm.. Jadi takut pulak kalau baby besar.. Lagi satu.. Sebelum bersalin ade scan lagi tak ye.. Mcm mne nak tau baby besar or tak.. Setiap kali checkup dr akan ukur perut kita kan.. Dari situ kee dr detect tumbesaran baby.. Tq mommy

8 Các câu trả lời

Sy pun 34w. Baby sedu tu tanda baby sihat. Last scan 36w. Masa ni doc nak cek air ketuban cukup or tak, baby songsang ke tak. Kalau ada problem, mmg kena paksa bersalin awal. Kalau semua ok, tggu sakit sampai bersalin jea.

5y trước

Hahahahahaah btul jgk tu.. mmg susah nk tido leni adoii yai..

Mcm sy di KKIA, nurse bgthu last scan 36w. Kemudian week 39 sy ditahan di wad sbb ada contraction beberapa hari dan hari sy ditahan tu doktor ada scan utk tahu jum air ketuban dan keadaan bby.

Time doc scan tnya berat baby ok x. Air ktuban sy ckup x. Baby sedu sbb dia berlatih brnfas sis. 😅

5y trước

Sy checkup di kk.. Dr ade scan lagi ke.. Sy bru tau sis baby sedu tu dia berlatih bernafas hehe.. Tq sis

ibu kne minum air suam.. musim panas ni..kurng air dlm bdan bolh jdi sdu2 tu

Sy nye baby pn kuat sedu .. hahaha meriah betul.. ingtkn jantung ke apa

5y trước

Sye pon x psty. .normall kot. .😂🤣. .sbb x tnye lg nurse. .tp kbykkn mommy dlm ny kata normal. .🤗. .serius wktu yg first mmg x rsa. .yg kdua xdan nk rse smpai akhr. .smpt 5bln je bby ngan kte. .heheh. .2 yg ke 3 ny mcm klua semua nya utk kte rse. 🤭

Cm ne nk tahu bby sedu2.. Yg kite rase denyut2 xhenti tu ke sedu??

5y trước

tp sedu ni dikerap . mcm kita sedu selang beberapa saat.

sedu tu normal. comel je kan! haha.

Berlatih bernafas tu sis

5y trước

Oo baru sy tau dia berlatih bernafas.. Tq sis..