Darah tinggi (38 weeks)

Salam mommy smua nak tanya sapa yg pernah kena darah tinggi di hujung pregancy.. Mcm saya td g checkup nurse check nadi utk drah tinggi sbnyk 5x

1 Trả lời

Wslm. Kandungan anak kedua saya mcm ni la. Last trimester baru kena high bp. Sudahnya doc suruh check bp 2x seminggu. Bacaan tekanan darah saya masa tu 139-147 setiap kali check. Check bp ja ambil masa sampai dekat 1jam sebab nurse suruh saya baring2 sebelum check bp lg. Nasib baik la bp tinggi hujung2 kehamilan. Alhamdulillah saya bersalin normal tanpa ada apa2 komplikasi. Cuma masa meneran nurse cucuk tangan tambah air. Seksa sedikit sebab lepas bersalin nak kencing dan tukar pad kena bawa botol air tu sekali dgn jarum masih lg tercucuk kt tangan.

4y trước

Oh samalah dgn sy pun bersalin tp kena vacuum sbb jantung b da lemah