Brand sabun sesuai untuk newborn❤️

Salam hi mommy semua...korang boleh tak suggestkna sy brand sabun mandi yg sesuai utk baby newborn???

13 Các câu trả lời

To be truth newborn tak perlukan sabun. But kalau nak pakaikan sabun mandi juga, saya suggest mild formula brand yang sesuai untuk newborn sensitive skin. - Cetaphil - Mustela - QV - Sebamed - Aveeno Saya pernah guna Cetaphil, Sebamed, Aveeno. Personal experience saya, Aveeno is the best! Formula dia so gentle on my baby skin. Lightly scented, non-sticky body lotion. Rasa best bila apply kat anak hehe. Anyways, sabun mandian/body lotion/minyak baby kena try and error. Penerimaan setiap baby tak sama.

anak sy nb tak pakaikan sabun. lepas 4m pakai sebamed, pastu tukar Cetaphil, pastu 6m stick sampai now dgn aveeno. sy pilih yg paling sikit ingredients, if nampak sls mmg terus letak balik bermula dgn my mom, dia takut nk sabunkan cucu dia ni sbb masa sy baby dulu mom pakaikan sabun habis bengkak2 satu badan, dia risau cucu dia allergy jgk, lagipun sy & husband dua2 kulit sensitive.

Sy pakai QV baby atas saranan skin specialist sbb baby eczema. So far so good. Cetaphil sy xsuka bau mcm ada minyak wangi. Aveeno baby xsuka asyik nangis bila pakai jd sy stop padahal mahal sy beli sbb dorang ckp sesuai untuk baby eczema.

4mo trước

ok terbaik

tak pakai sabun lagi pun takpe kalau nb. kalau sy guna drypers, anakku, pureen dan cetaphil. mostly drypers dan cetaphil sebab ngam dengan kulit anak.

Saya guna brand Bzu Bzu . Kalau naik ruam , saya guna lotion Bzu Bzu , alhamdulillah sesuai dengan kulit anak

4mo trước

betul, anak sy kalau panas sikit mudah naik ruam pakai cooling powder dgn lotion dia cepat elok

nb xpakai sabun pun takpe, nnt dh 3bulan sikit bolehla guna. sye guna sabun drypers je

jnis shampoo head to toe yg ok n bgus pnh sy cuba : pureen anakku tropika baby drypers

4mo trước

wah tq suggest sis

Anak2 sy guna sabun pureen baby yogurt sbb mereka sensitive so far okay..

Tasneem..utk cegah ruam.awal2 newborn ank2 sy Jenis naik ruam

4mo trước

tq encik

sy guna jenama ANAKKU