test gula

Salam mommy semua ? Esok sy ada ujian gula utk check kencing manis. Kandungan sekarang dalam 10 minggu 3 hari.. Boleh mommy semua share pengalaman utk test gula esok? Apa yg diorg buat ek?

1 Trả lời

Kena start puasa mlm nie pkul 10mlm smpai esok pagi.. lepas diorg ambil drh pertama, diorg akn bg minum air gula secawan.. kena habiskan, jgn muntah.. kalau muntah tlg bgthu, nny diorg akn repeat hari lain.. minum tgh suam², set mindset yg tu cuma air kosong..lepas minum air gula, rehat slma 2 jam, jgn mkn apa².. minum air kosong masih boleh tp jgn byk sgt.. lepas 2 jam, diorg akn ambil darah kedua.. then diorg akn call if sangkut GDM..

5y trước

Btw, sy pm 1st timer.. dh 36w.. berdebar je nk tggu bersalin.. semoga Allah permudahkan segala urusan kita ye..