Elective ceaser atau normal delivery mana lagi ok ya mommy?

Salam mommy sekalian, saya nak tanya pendapat, pengalaman dan pandangan mommy semua. Saya conceive secara ivf dan dinasihatkan oleh Dr untuk bersalin secara ceaser walaupun condition saya semasa mengandung dan scan baby semua ok. Sebenarnya saya berharap nak bersalin secara normal saja. Jadi saya nak tanya mommy ok ke bersalin secara caesarean delivery ni? Siapa ada pengalaman yang sama dan apa tips yang perlu saya ambil tahu ya? Saya rasa nervous dan takut sgt2 😕

1 Trả lời

ok je. xde mslh pon. bersalin cara mana pon xde mslh. jnji bby and ibu selamat. for me better ikut ape doc ckp. mcm my sis, even semua ok, bby ok bp ok sugar ok. tpi disebabkan faktor usia and 1st baby, doc xnak amek high risk, so doc suruh czer terus. and bersalin x ckup 38w, sbb bby dah mengeras contraction dh 3 4 days tpi x rasa sakit. plus bby die besar 3.8kg. now bby dah 2m+. bby happy mommy pon happy.