induce

salam mommy.. nk tanya pendapat mommies semua..antara induce awal atau tunggu shj contraction? td doc ada bg pilihan nak induce awal sehari dari tarikh edd atau tunggu shj sehingga ckup 40weeks.. & sekiranya lebih 40weeks tp xde tanda lg kne serah diri+induce.. sekarang sy dah 39w 1d..scan ok xde ape2 mslh.. cuma hb sy low (10+).. ada mommies yg pernah kena induce? & doc induce yg drip atau yg masuk belon tu? tq

6 Các câu trả lời

Baik biar natural contraction. Induce ni sakit sbb sintetik hormon,dia trigger bagi contraction

5y trước

tq sis☺️