beli brg baby

Salam mommy, nak tanya bila boleh start beli brg baby ya? Excited tapi rasa mcm awal lagi due bulan oct sekarang 5 months ? ke dh ptut beli sesikit?

57 Các câu trả lời

Ikut bajet masing².. xda masalah kalau beli pun.. bleh mula buat list.. Sesetengah ada pantang org tua.. mcm sy, mak mertua x bg beli awal².. masuk 8 bulan baru beli.. tgh pkp waktu tu... Bhgian baby semua tutup kat mall².. dpt beli sikit mcm pampers, maternity pad gitu ja laa.. g tesco ada laa lebih, tu pun byk out of stok.. Lps diberi kelonggaran baru semua kedai baby bukak.. mydin pun bukak.. dpt cari baju² semua..

Saya due bulan oct 2020.dah start beli sikit2.. Sebab sy tak suka shopping last minute, mana lagi penat nak bawak perut nanti. So dah pesan kat husband siap2, masuk trimester 3 shopping brg2 besar je contoh carseat, katil baby dll. Duit pun tak rasa habis banyak sangat kalau beli awal, kalau last minute semua main capai dan bayar je kan..

Elok bli awl.bila dh byk bln dh xlarat nk ronda2 survey brg.sy 5bln dh complete semua brg sbb excited first baby.hihi.now my son already 3months years old.baju baby sy beli kat mall, masa sales.rambabg mata.brg lain sy bli kt shopee ja.senang.harga pun lebih murah drp kedai kat luar.

Salam mommy.. sama due kita sis. saya ada baca dan dgr org2 tua nasihat kena beli bila dah 7 bulan ke atas... tp sebenarnya depends on bajet kita suami isteri. Plan dan beli setiap bulan so kita tak kelam kabut nnt... lebih baik lagi rajin tgk mana ada baby fair/expo tu..

boleh da tu nk beli sikit2 sis ☺️ saya beli pun masa 6 bulan keatas, nnti takda rasa beban sngat nk kena beli skali bnyak duit kluar, bila da masuk 7,8 bulan msti tak larat nk bwk perut 😅 brang mummy lg bnyk nk kena beli dr bby tau so get ready awal2 pun tkpa

4y trước

stokin, set berpantang, bekung, kain batik, nak taip satu2 pun tak ingat kadang, sis boleh google kat fb ada sis ☺️

Sy beli last-minute so agak kalut nk membeli dgn bwk perut lgi. Nasib sempat beli smua sbb baby klua awl. Baik beli sikit2 dri awl . Beli yg btul2 penting dlu tkut baby klu awl. Klau beli last-minute duit pun kena standby utk hbiskan bnyk terus.

Sy due awal bln 9.. Kandungan masuk 6 bulan ni dah start beli online.. Xbnyk sgt pun, sikit2 mn yg murah tp kualiti elok.. Yang lain2 tu nt bulan 6 ni boleh la cari2 di kedai2 baby.. Xsabar sgt, kena tgu suami balik dr tugas luar dulu..

Elok beli je .. Senang .. Mcm sy . 6bulan beli sikit2 . Sekali kene PKP nii . Kedai smua tutup. Tk boleh kemana2 . Haa sudah . Payah btol . Skrg nk masuk 9bulan . Tk settle lgi brg😅😂😂 sy tk suke beli online . Tk puas hatii nnti ..

4y trước

Tulah . Bila dh hbis PKP . Kedai dh buka smua .. terus pi beli ..

Sy dh 6 months. Xbeli ape pun lgi. Mna tak nya. Masuk kedai or butik baby. Blurrr. Xtau nak beli apa. 3 kali masuk 3 kali blurr. Time x pregnant or bujang dlu. Selalu je masuk. Belikan baju utk ank sedara. Ni ank sendiri... Clueless.

Saya due 17/11.. Dh start beli brg sikit2.. Mcm baju baby, kain lampin , tilam baby & buaian.. Yg ni ja pon dh habis rm530😅 Beli sikit2 x terasa sangat.. Nk keluar duet seketoi tu penat jugak la 🤭Bnyk lgi yg nk kena beli ni..