Sakit Ari -Ari

Salam mommy ii sy buat test naik doble line...tapi saya nak tanya kalau mommy ii ada pengalaman ,normal atau tidak jika sakit bahagian ari-ari..sy dah 4 hari rasa sakit 2 hari sblum tahu positive dh sakit ingtkan nk dtg period skli test positive #anakkedua #normal #tidak #pregnancy #ingintahu

Sakit Ari -Ari
13 Các câu trả lời

Salam sis. Sy pun sebelum dpt tahu pregnant, sy sakit di ari2 kalah senggugut. Tp sy jd tksedap hati tkut tu bukan cramp biasa. So sy pegi check kt doc, scan ikut bwh. Bgtau sakit bwh perut sgt2. Then finding mmg ada bleeding kt dlm rahim. So pengajaran, jgn biarkannn. Tksedap hati, pegi je check. Jgn samakan dgn org lain. Tiap org lain2 tahap kekuatan. Smoga yg baik2 saja tuk sis🥰

saya anak first dulu sakit kt situ doc ingat kencing kotor. dia amek air kencing sume tiba bagitau saya pregnant n kencing kotor sikit. sakit kat ari² tu smpai 2-3 bulan baru hilang. bila tanya nurse dia kata mgkin benda bru nak menempel. so dia ckp jangan angkt or buat keje berat. slagi tak bleeding normal je tu.

sama dgn sye sis, sye pun tggu period.. bile tidur malam tetibe rasa sakit kat ari ari sakit mcm nak period.. tpi bile bngun pagi esoknye check takde turun pun.. skali rase mcm xsedap hati pi beli pregnant test terkejut naik double line 😂.. skg ni anak yg kedua bru ckup setahun, bulan depan dah ckup due sye beranak lagi

2y trước

Haha sama anak sy tpi bulan depan cukup 2 tahun ni ank yg kedua...yg first dulu tak rasa sakit sbb tu sy cuba tnya kot ada juga yg mcm sy

ada keluar spotting sikit2 x.? sy pon aritu cmtu lenguh2 ingat kn nk period tp sy ade spotting la smpai skng nk dkt 3 minggu doc bg ubat kuat rahim and just kena byk berehat...

Alhamdulillah tahniah.. ya sy dulu nk awal preggy ingt senggugut.. rupanya masa tu implan take over.. ada sstgh org rasa camtu.. normal as long as xda bleeding

2y trước

Terima kasih...haah rasa sakit mcm nk dtg period tu sbb tu sy check tgok double line...bdan pon rasa letih lain mcm

sye dulu rse nk segugut tpi darah x kluar2.. last2 g klinik, kne kencing kotor. skip 2 hari tggu lgi buat upt, double line...🤣 skrg dh 38minggu..

2y trước

tq sis.. doakan sye mudah bersalin

sy pom mcam tu jugak ingt nk dtg priod tnggu2 tk kluar pom tp mcam tnda priod last last cek upt naik double line🙂

Normal je as long as tak bleeding tapi kalau sakit tu mengganggu kehidupan seharian kita better pegi jumpa doc.

Sama dengan saya awal awal pregnat sakit perut macam senggugut. Ingatkan period bila check rupanya pregnant

slgi x bleeding...normal ja....klau rasa mnganggu...jumpa doct....kdg² sakit sbb kncing kotor....

2y trước

Ok sis terima kasih sy dh jumpa doct