Kena Induce

Salam, mommy boleh share pengalaman kalau pernah induce tanpa ada tanda? Maksudnya mommy xde turun air, darah atau contraction, tapi mommy kne induce atas sebab lain mcm baby kecik/ baby kurang gerak? IDia insert bawah tu sakit tak? Ubat yg dia insert tu mcmana rupanya? #firstmom

29 Các câu trả lời

Hi, saya induce sebab air ketuban kurang masa scan. At first pergi jumpa pakar sebab case baby kecik, sekali ok je air ketuban pulak kurang. Terus kena warded. Jam 3 petang induce masuk ubat ikut bawah. Jam 6 petang start rasa contraction. Jam 11 malam bukaan 5cm. Jam 12 pagi gitu bukaan 9cm terus tolak ke labour room. Jam 12.38 pagi saya selamat bersalin normal. Alhamdulillah urusan dipermudah, saya sorang suami tak sempat balik. Part masuk ubat & cek bukaan pun tak rasa sakit, nurse ngan dr semua baik baik.

1y trước

Dekat HSNZ. Moga awak pun dipermudah urusan bersalin