Bayi 2 bulan tak nak tidur siang

Salam , Hi mommies tumpang tanya anak sy 2bulan 10 hari sudah 5 hari taknak tidur siang . Dia macam paksa mata dia untuk tak tidur sedangkan dia mengantuk lepas tuu mula lah dia mengamuk bila didodoi dia terlelap tiba time kita letak terus dia bangun dan sambung nangis . Kenapa ye ? Susah hati betul rasa perut tak kembung , pampers tak basah , susu cukup . Tolong saya mommies 😭🙏🏻#SeriusTanya #newmom

1 Trả lời

Dia dah besar wak. Cuba bila dia berjaga tu, awak ajak dia main sampai dia penat. Lepastu bagi dia susu & tidurkan. InsyaAllah dia tidur walaupun skejap. Sbb anak sy dah masuk 2 bulan pun, rutin tidur dia dah bertukar. Pagi diaa tak tido lama. Kalau penat main pun dia akan tidur 30min je pastu jaga.

3mo trước

Hehe . Baik sis . Sy dah praktikkan cara sis tapi masih tidor sekejap sekejap je . Maybe nak beralih bulan agaknya . Terima kasih sis 🥰