Macam mana nak naikkan berat?

Salam hi mommies. Sye underweight. Masa 1trimester turun 5 kg. Macam mana nak naikkan berat ye? Makan macam macam dah ni. Ahad ni appointment. Seram kena bebel je ni

3 Các câu trả lời

awak berat berapa? saya pun underweight. bfr pregnant memang badan kurus. masa first timbang time bukak buku pink just 35 je. then naik 36, then latest timbang 38 after 3 weeks. so far ok la ada kenaikan berat badan. saya 1st trim tak makan sangat, sec trim ni baru selera naik mendadak and berat pun naik. jangan skip breakfast and waktu makan. if ada alahan paksakan juga makan. macam saya masa 1st trim hari hari loya but saya cari timing yang tak loya and makan je sebab underweight kan. breakfast tu penting, lunch, makan petang, dinner. kalau awak consisten inshaallah berat awak akan naik. susu pun kena selalu minum.

1y trước

Sye sebelum ni 40kg. Masa 1trimester turun 3kg. Skrg second trimester baru 38kg.

Awak, nak naikkan berat bukan makan macam macam. Awak kena ada jadual makan yang konsisten. Jangan skip waktu makan atau tak makan. Ambil high protein diet. Minum susu 2x sehari.

Saya turun je berat, lepas mkn ganilla Alhamdulillah berat naik 2.2kg.. HB pun okay.. Kira vitamin tambah an utk ibu & baby