Buka buku pink di KK

Salam mommies, sesiapa ada pengalaman ke buka buku pink di KK Kelana Jaya, Petaling? Macam mana nak book appointment sebab call banyak kali tak berangkat. Atau saya boleh pilih KK lain yang berdekatan jugak🥹 Minta bantuan mommies semua #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Wasalam. Kena walk in je, mmg kena tggu just utk diorg bg appt shj. Kena sabar banyak sbb nnt on the day buka buku tu lagi la lama 😅 Buka buku pink berdekatan pun boleh, selalu dia ikut alamat kita tinggal. Utk mudahkan selalu akan ada byk kali appt. Sebulan sekali atau dua minggu sekali pun ada. Sbb tu buat n amik yg dkt. First timer tips : make sure bawa pen sndiri, bawa mknn snek utk muching kalau lapar n air, bateri fon full. Dia ada byk station - kita akan selalu jumpa one person ni (tu nurse bukan Dr). Nnt lastttt sekali baru kita jumpa Dr, time tu baru tny byk2 kt Dr. Kalau tak nnt kena ulang soalan sama or cerita sama kt nurse and Dr, so nnt dh penat. Selalu nurse jwb based on pengalaman atau kebiasaan, esp kalau nk tny psl ubat ke apa better tny Dr.

Nasib baik sy duduk kawasan kampung. Lepastu ada klinik desa pulak tu depan lorong rumah. Pesakit tak ramai😂 org ckp buka buku pink lama, sy kejap je. Sbb dah isi online maklumat. So takde tanya byk2 lg dah. Pstu tiap kali check up memg tak pernah lebih 30 minit masa kt klinik

Call memang diorang tak layan la selalu mcm tu 😂 saya g walkin dulu , ckp nk buka buku pink dia bg tarikh , kena bawa ic suami isteri , sijil nikah /card , card vaksin booster/mysejahtera, bil air rumah , kalau ada bby sblum bawa buku pink sblum

1y trước

Lama tak nk tunggu nurse bagi date utk buka buku pink tu? sbb saya bekerja dan plan nk ambik half day je.

walk in je.. mana² kk memang susah kot eak nak angkat call.. saya pun haritu call tak berangkat, last² gi walk in je.. baru laa dia bgi appoitment utk bukak buku.. ingatkan dtg boleh terus bukak buku🤦‍♀️

1y trước

saya haritu sekejap je nk dpat tarikh app buka buku tu .. tak smpai 15minit pun..

Xleh pilih2 rasanya kk tu sbab setiap kk dia ada specific cover kawasan2. Sis kena tau sis punya kawasan tu dicover oleh kk mana 1…

Kalau mcmtu awak kena walk in.. kk tempat sy pun susah nk angkat fon, terpakse lah walk in.

wsalam, better walk in. xblh suka2 pilih kk lain sbb ikut alamat rumah

Saya 🙋🏻‍♀️ saya book appt nk buka buku kt website qmed

1y trước

Laa x boleh dh ke, saya book bulan 10 tahun lps utk first time mom 😂