Pregnant 24w dh ada air susu?

Salam mommies semua..Saya nak tanya memang ada ke mommies yg pregnant 24w dh ada air susu..susunye mcm cair sgtlah lagi..kadang sampai basah baju sy..bru hri ni jadi mcm ni..

1 Trả lời

Normal. Susu pertama yg keluar tu namanya kolustrum. Susu ni penting utk baby sebelum susu tu berubah jadi mature milk (susu matang yg lagi pekat warna dia). Jangan picit. Biarkan je. Puan bersihkan je breast. Boleh jugak pakai breast pad. Sy dulu pun biasa je bangun tido baju basah.