Bersalin 37minggu 1hari

Salam mommies semua. Tq semua ats sharing2 dlm group ni. Byk mmbantu kehamilan sy kalini. Nak kongsi pengalaman, due date pd 3/9 tapi selamat bersalin pd usia kandungan 37minggu. Pd 14/8 mcm biasa terbangun utk kencing waktu pagi2. Lepas tu bila nak tido balik, tibe terdengar bunyi pop. Start air ketuban leaking pd pkul 5am. Terus kejut suami utk ke hospital. 5.30am smpai hospital, cek ctg & bukaan. Rupanya dah 6cm. Nurse ckp contraction da strong, tp sy masih belum rasa apa2 lg. Sy ade gdm diet control dan positif gbs utk kandungan kalini. Nurse terus bg antibiotics dan bawa sy terus ke labor room. Pkul 6am dah start rase contraction 5minit sekali. Pkul 6.58am selamat melahirkan baby boy 2.83kg. Cuma sy tak sempat complete 4jam utk antibiotics. Dpt susukan anak sekali. Lpas tu baby terus dibawa ke nicu sbb nafas laju. Skrg baby masih on oksigen, antibiotics dan pakai tube utk susu. Mohon mommies yg membaca doakan supaya anak saya cepat dpt bernafas seperti biasa dan tiada apa2 jangkitan lain ya.

14 Các câu trả lời

wowww senangnya awak bersalin. ada tips dak untuk bukaan cpt ? saya dh 37weeks tapi masih aktif lagi cuma tklrat nak berjalan sngt baby pun aktif dlm perut harap harap sebelum due lah baby keluar takutla kena induce sakit hm

2y trước

Semoga urusan sis bersalin nnt dipermudahkan ya 💖

Due sis sama dgn sye la...tp skrg sye ada kt hospital...sye positif gbs dan start rse contraction...bukaan pun bru 3cm....doakn sye ye smua dipermudahkn segala urusan kita smua....

2y trước

due date sama. gdm on diet ,tk ada rsa aap² contraction,baby aktif lgi🙃 trkdg risau sbb klau x bersalin 03.09,kna msuk ubat🥲

Bestnya rezeki bersalin awal. Doakan saya pun ada rezeki mcm ni, due 2/9 tapi bharap sgt dpt bsalin sblm due date. Sis selalu aktif ke smp dpt bsalin awal? Ada tips?

2y trước

Sy mmg ada sejarah anak lahir pramatang. Tp utk anak 1st & 2nd mmg gbs negatif dan tiada gdm. Sbb slalu bersalin awal, sy bile da start 30w mmg tak buat apa2 aktiviti berat. Byk rehat dan duduk saja. Sbb risau bile bersalin awl, nnt bayi byk komplikasi. Jd sy mmg xde buat apa2 exercise atau tips2 yg org share utk cepatkan bukaan. Sbb risau juga klu terlambat pegi hospital doc ckp ada potensi bersalin dlm kereta je 😅. So sy kna alert dgn tanda lendir/darah/ketuban dan cepat2 pegi hospital

sama due date kita sis tapi sekarang saya pun warded dari semalam xde apa² cuma baby kurang gerak kena warded harap² dapat bersalin la nanti

2y trước

ye betul tu allhamdulillah baby dlm perut ok dh discarged dh saya bru tdi

senang nye bersalin... Alhamdulillah 🤲🏼❤️ semoge sis & baby cepat discharge & selamat berpantang ❤️

2y trước

Tqsm sis 💖

Alhamdulillah Tahniah sis senangnye bslin.semoga baby cepat sembuh dan membesar dengan sihat aamiin.

2y trước

Aminn. Tq ats doa 💖

tapii bole tak mommy share rasa contraction tu mcm mnee?? bru nk jdii mommy bulan 9 ni🤭risauu jdinye

2y trước

vibrate yg dtg sekejap2, tp sakit ya amat

Ya Allah mudahnya dengar proses sis bersalin. Semoga baby dan ibu cepat sihat ya 😉

2y trước

Amin. Tq sis doakan kami 💖

semoga allah permudahkan urusan baby dan ibu. 🥰

semoga urusan baby dn mommy dipermudahkann♥️aminnn

2y trước

Amin. Tq sis