Vaksin influenza

Hi salam mommies semua.. kebanyakan klinik2 & hospital swasta dh kehabisan stok vaksin influenza. Ada moms yg dh cucuk vaksin utk ank2? Boleh share pengalaman tak? Atau ada kesan apa2 selepas dicucuk?

1 Trả lời

Saya dah vaksin untuk dose pertama last month. Next vaksin untuk dose kedua kena betul2 one month selepas tu atau cucuk lebih awal. So far alhamdulillah anak saya sihat walaupun di kawasan Cyberjaya ni paling banyak kes influenza..tapi katanya after injection untuk ubat tu berkesan lepas beberapa minggu kan

5y trước

Ya betul. Kesan ubat lepas 7-21 hari kata doktor. Anak sy lepas inject vaksin esok terus demam. Tp sehari je demam nye 😬