Sakit Gigi Melampau

Salam mommies semua. Harini saya masuk 28week and harini jugak sakit gigi geraham melampau2 sampai saya xboleh nk tahan air mata. Menangis 2 jam tepi suami sebab sakit sangat. Mommies ad tips tak camne nk kurangkan sakit gigi? Atau mommies tahu ubat apa boleh di consume? Sbb saya stay oversea, nak pergi dentist pon masih dlm dilema sbb dah tahu dah mesti mahal. #pleasehelp #ingintahu

1 Trả lời

awak kumur dengan air garam la kalau awak tahan. sebelum ni pun sy macam awak, pergi klinik pun doktor bagi ubat tahan sakit dengan antibiotics je. kalau nak hilang sakit cepat, kena pergi klinik untuk cabut gigi. tapi sebab kos swasta mahal, gov pulak kena tunggu turn sampai 3 bulan, sy tahan jela sakit tu. makan antibiotics sampai habis, pastu sy selalu kumur dengan oradex. sebab tau kalau kumur dengan air garam, pedih, so sy tak buat. tiap kali rasa pedih tu, sy kumur oradex je. dalam seminggu lebih jugak nak hilang sakit tu.

1y trước

Oradex tu mmg ubat disarankan doktor ke? Klu ye saya nk try cri kt sini. And sy akan cuba dgn air garam jugak sebab bila malam je mesti gigi akan sakit. Seksa juga nk tido