Vaccine dua bulan demam tak? Ada cara elakkan demam?

Salam and hi mommies semua. Ada yang dah experience vaccine 6 serangkai untuk baby 2 bulan tak? Sebab my baby appt vaccine dengan kk 10/7 ni so nak buat preparation in case anak demam ke apa. Tengah risau ni maklumlah hati tisu. Please share tips thank youuu

2 Các câu trả lời

wsalam. alhamdulillah bby sy tak demam utk vaccine 2 bulan. cuma bila vaksin 6 bulan bby demam...mungkin vaccine tu kuat sikit. klu bdn bby mula panas, pantau suhu dia dahulu. simpan thermometer siap2. boleh lap2 bdn bby dgn air suam utk turunkan suhu. feed baby mcm biasa. cuma klu terlalu panas (37.5 keatas) bawa terus bby ke emergency hsptl.

wsalam.. sy bru lepas cucuk 2 hri lepas.. alhamdulillah x demam.. nurse ckp kalau nyusu badan payah nak demam.. dia cuma merenget x selesa jer tempatt cucuk tu