Makan Zincofer

Salam mommies semua. Ada tips tak mcm mana nk makan zincofer ni tanpa rasa nk muntah? Doctor pesan ambik masa perut kosong awal pagi, tp bila telan je, tak sampai 5 minit dh start rasa nk muntah balik 😭😭 seksa yg teramat ya tahan xnak bagi muntah. Ada tak mommies yg sama mcm sy? Perlu ke tukar ubat lain? #adviceplease #pregnancy #ingintahu

6 Các câu trả lời

saya makan zincofer jugak..kalau ambik pagi lepas bangun tidur tu ya nak muntah .saya mgndung anak ke3 skrg,saya tukar kaedah.haha...saya akan bgun untuk telan ubat sahaja setiap pukul 4 pagi..waktu tu perut MMG kosong..lepas 30 min saya akan tidur sikit.. pukul 6.30 bagun Alhamdulillah okay dah.hahahaha

Saya pun tak boleh makan zincofer belah pagi, auto muntah. Nurse kata kalau muntah, makan waktu malam sebelum tidur. So saya makan waktu malam.

5mo trước

sya pun sma sis. sblm tdo bru mkn kdng da rsa mual p tahan je sbb mata mau tdo. xjd la muntah klo muntah pun x seteruk bla makain zincofer pagi

sy mkn wktu nk msuk tido stkat ni okay la.tapi awk rse x boleh dan x ssuai bagithu Dr atau nurse utk tukar ubat jnama lain pulak.

5mo trước

Maybe boleh cuba makan belah malam pulok kot lps ni. Thank you sis 👍

sama mcm saya muntah..skrg nie nurse bg yg 4biji tu..yg tu bau pun dh pening..tahan jgk telan,tp still rasa nk muntah 😭

5mo trước

folic acid,b complex,vitamin c ngan ubat tmbh darah wrna coklat tu

Waalaikumussalam wbt Makan ubat tu bersama air berperisa macam oren sunkis ka rebena ka sirap ka apa2 yang awak suka…

5mo trước

Boleh Saya dulu doctor n nurse yang suruh makan ubat dengan air macam tu supaya tak rasa nak muntah

waalaikumussalam dlu saya minum dngn air oren atau air limau kasturi alhamdulillah boleh telan hb pon naik cantik

5mo trước

Sy dh cuba pagi td, memang nk muntah balik n badan pn lemah sgt nk bangun. Berpeluh even sejuk 😭