HTA vs Hospital Selayang

salam mommies. selain drpd HTA sentiasa penuh, apa pros & cons HTA & hospital selayang ya? saya duduk gombak, betul2 tengah2 atr dua hospital ni. nurse KK pun siap cakap boleh pilih. walaupun alamat selangor, dulu SIL saya bleeding pun, panggil ambulans, dia hantar ke HTA. tengah fikir2 lagi nak bersalin mana nanti ni. antara points yang saya fikirkan: 1. husband boleh teman ke dalam LR & wad? apa2 syarat & prosedur kena tahu? 2. gentle birth friendly atau tak? boleh ke request nak makan minum waktu first stage of labor? boleh ke nak push bila kita rasa nak push, bukan atas arahan? boleh ke nak decline pecahkan air ketuban if kita rasa tak perlu? 3. dia benarkan delayed cord clamping atau tak? kita dapat pegang baby, skin-to-skin immediately after birth atau tak? (if no contraindications, ofc) hopefully mommies boleh share experiences bersalin kat any one of these hospitals. terima kasih ya 💜 #advicepls #pleasehelp #ingintahu #hospitalselayang #HTA #hospitalkerajaan #GentleBirth

13 Các câu trả lời

hospital Selayang oke , saya pernah bersalin kan first dekat situ husb bole teman dalam labour room and dalam ward if ambik first class . Dr nd nurse pun friendly , best

6mo trước

terima kasih sis kongsi pengalaman 💜 oh kalau 1st class tu husband boleh teman all the time ke? atau pada waktu melawat je ya?

salam sis, this question is exactly the type I nak tahu juga. have you gotten your answer yet? based on your replies mcm tak eh? are you currently pregnant?

6mo trước

wahh insyaAllah semoga dipermudahkan utk vbac, insyaAllah boleh.. Allah akan tlg! ameen. and jazakillahi khayr juga hehe 🥰

Baik Awak Bersalin Kat Swasta Jer ..

6mo trước

tanya soalan pun salah? takde demand apa2 kan, tanya je? apa salahnya? kita manusia ni hidup mcm manusia sis, ada otak, fikir, ada soalan, tanya. jangan jadi macam lembu kena cucuk hidung orang tarik sana sini ikut je.