Bersalin bulan Sep 2023

Salam hi mommies nak tanya tips untuk pilih hospital. Dah boleh cari ke sekarang kalau due bulan 9? Ada tak yang jangka untuk bersalin di hospital swasta di kuala lumpur? Dekat mana and berapa ye anggaran kalau normal/c-zer? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

10 Các câu trả lời

boleh sbb selalunya 3 bulan terakhir kena start checkup swasta kalau nk bersalin swasta. sy baru bersalin di ukmsc (hukm private wing). normal start 5k, czer 8k. saya czer & total bill 14k bilik single deluxe. saya sangat recommend ukmsc sbb semua kat situ doktor pakar & selalunya tak semua swasta ada doktor pakar & kalau ada komplikasi baby/ ibu akan terus dihandle oleh pakar juga tp boleh pilih sama ada nak kekal di private wing atau turun wad biasa. kalau puan berminat, saya sangat recommend prof azurah abd ghani, dia consultant & sangat baik. utk pendaftaran patient baru rm400, anggaran sekali checkup dalam 250-300. ☺️

1y trước

emergency czer. sepatutnya serah diri utk induce normal sbb gdm, tp baby tk lepas nk keluar.

Hi sis.. bley je cri2 hospital swasta skg.. klu nak tw hrga bley check kt website dyorg.. tp mostly starting price utk normal rm3999, czer rm7999.. tu x msuk extra charge utk vakuum ke epidural ke induce ke... emergency czer pn hrga lain.. harga bilik utk sorg pun hrga lain.. Lps tu slalu nye hospital swasta nie kne 3x checkup kt dyorg bru bley bsalin sne.. slalu nye lps 30-32 weeks..

1y trước

Betul saya tengok memang harga anggaran macam tu. Terima kasih bagi suggestion.

Kalau Puan nak murah dan tinggal sekitar KL/sel, cuba check ohana hospital. Mereka ada pakej bayar 1 harga sahaja. If apa apa jadi tiada caj tambahan. Haritu saya nak ambil juga tapi tak jadi sebab jauh dari rumah. Takut terberanak dalam kereta otw ke hospital.

1y trước

Oh yeke. Saya tahu sebab dua tiga bulan lepas duk survey hospital nak bersalin. Tapi sebab jauh cancel. Thank you inform!

Boleh je bersalin spital swasta tp prepare duit tu lebih dari kos normal delivery. Mcm my husband dia prepare siap2 duit 30k untuk delivery incase kan .

1y trước

Tu la risau la takut tak cukup budget ke apa kan. Nanti where do you plan to deliver at?

Sepupu saye baru lepas bersalin czer dkt hospital swasta, die warded selame 5 hari and total kos rm 18k sbb die amk private room.

1y trước

Dekat hospital mana? 5 hari 18k macam okay range dia 😯

Utk hosp swasta, min 3x checkup dgn Dr pilihan kita. Kalau edd sept dah boleh dah book skrg. Normal: min 5k Cser: min 12k

1y trước

Terima kasih bagi cadangan. Nasib baik saya tanya sekarang hopefully sempat.

Yes boleh dah nanti lambat2 diorang tak nak amek diorang ade limit. Better awak cepat pegi ke hospital yang awak nak tu.

1y trước

Ye tu yang paling saya risau. Terima kasih bagi cadangan.

MSU medical centre, normal delivery starting 2.8k. Total bill sy & baby 5k sebab ada complication sikit masa delivery

1y trước

Eh no bad the price. Terima kasih for the recommendation saya akan tengok lebih detail. Hopefully puan dan baby sentiasa sihat.

Hospital swasta ni standby duit 20-30k. Sb kita x tau apa akan jadi pada hari kita melahirkan tu.

1y trước

Betul. Risau saya tak cukup budget pun ada juga ni. Hopefully semua berjalan lancar. Terima kasih puan.

6-8k normal, 10k+ czer. Tak termasuk baby jaundice.

1y trước

Boleh tahun hospital mana yang di maksudkan? Terima kasih ye.