Susu warna kuning

Salam hi mommies nak tanya normal ke kalau susu ebm jadi kuning cair. Saya dah bersalin 2 1/2 bulan lepas. Hari ni saya terbabas timing pump, instead of 3 hours saya terlebih 2 jam :( jadi 5 jam sebab ada hal sikit tadi kat luar tak boleh pump. Balik je saya pump, brea*t okay(sakit sikit masa dekat luar tapi lepas tu dia keras je) and yield pun macam biasa amount nya, tapi warna susu tu macam lain sikit dari biasa. Dia jadi lebih kekuningan, gambar macam tak nampak sangat tapi dia memang lebih kuning. Tak pe ke eh? Susu tu anak saya boleh je minum kan? Huu tolong saya first time jadi macam ni #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

Susu warna kuning
4 Các câu trả lời

normal dan susu tu tak basi. kita ada 3komponen susu. Fat layer. Hindmilk layer & Foremilk layer. Fat layer ni lapisan paling atas. Hindmilk layer lapisan tengah2 dan foremilk layer lapisan paling bawah. mcm awak ni nampak cair sbb susu foremilk lebih. tapi bagi sy xde cair sgt. semua susu ada kepentingan dia sendiri. jadi jangan risau. masih boleh bg baby.

7mo trước

sama2 awak. betul sebab lebih 5jam akan nampak foremilk lebih. fungsi foremilk utk kenyangkan baby fungsi hindmilk&fat layer boleh meningkat berat badan baby kita. betul, susu yg yg terhasil adalah mengikut jumlah baby kita minum. mcm sy pon baby masa 1st baby umo 2@3m dah minum 3@4oz per sesi. makin meningkat usia makin meningkat demand susu dia minum. 2nd baby, baby girl. dh nak masok 10m still maintain 3@4oz per sesi.

Sukanya tgk susu meriah mcm ni. Sy pump la mcm mana pon. Susu tetap 2-3oz ja. Nk lebih kena pump waktu pg

7mo trước

baby sy boy...skali perah pn dpt 3 oz max..tu pn kdg cmpur 2 2 belah dpt 4oz...pnh je dpt 1 oz dua2 belah...hehe.rezeki masing2;)

blh je..x basi 🤭

boleh je