9 weeks pregnancy

Salam mommies, nak tanya, kalau kita masa 9 weeks ni xda rasa apa2 perubahan dari segi mengandung normal ke? Breast dh kurg rasa skit, xda alahan apa2, makan pun semua bedal je.. kdg2 mcm risau mengandung ke x ni.. ada mommy yg ada experience macam ni ke? #firsttimemom #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Ikut doctor sy, by 8weeks sepatutnya kena ada rasa mual (tak suka makan sesuatu etc). Sbb tu tanda2 kecil progress tumbesaran fetus on track. Masa sy awal2 6 weeks memang takde rasa apa2, bila check rupanya low progesterone. Sy rasa kalau boleh puan pergi scan, check baby okay tak

2y trước

lepastu mcm mne ye? pregnancy awk ok? 😥 sy upt samar². klau ikut lmp dh 9mnggu hrini. tp upt still samar lagi. tp ad rse mual, pening kpla, kembung perut, sembelit, xpgi scan lagi sbb confused. hmm doakan yee smoga ad rezeki sy 🥺🤲

Alhamdulillah bestnya takde alahan..if doc cakap okay tu insyaAllah okay je..saya alahan dri tau hamil 5weeks..skrg nak masuk 10 weeks masih muntah2 teruk 🥲

normal je. pembawakan ni nasib masing2. sy preg 1 teruk alahan sampai beranak, no 2,3,4 alhamdulillah xde alahan pon sampai beranak...

Saya pon 9 weeks balik kerja ja lembik pening tak boleh buat apa sampai malam. Beruntung sis tak dak alahan

saya masa 9 weeks, xde alahan ape² . masuk 11 weeks mual muntah² tiap kali makan

Sy pon tkda alahan sangat. Cuma skrg ni ldg2 ada rasa cramp perut

sma..sy pun 9w..xde alahan stkat ni....mkn pun mcm biasa...second baby

2y trước

Alhamdulillah harap xda alahan smpai beranak nanti

Selagi x turun darah ok je tu..9 w dh boleh scan check jantung baby

2y trước

Dah scan baby masa 8w haritu alhamdulillah dh dgr jantung baby semua. And doktor bgtau size pun okay sesuai dgn week dia