Low platelet

Salam mommies , nak tanya ada tak yg alami low platelet bawah 100 ketika hamil . Ada apa2 tips tak? Atau masalah semasa deliver baby . Actually ni kali ketiga sy pregnant n ada masalah low platelet. Perasaan risau tetap ada .

3 Các câu trả lời

saya chronic ITP mmg masalah dgn platelet. anak pertama emergncy ceaser tp bukan sb masalah platelet tp masalah lain. platelet masa emergncy ceaser 70 saja. so far smua baikbaik alhamdulillah. now prgnt second baby, platelet paling tinggi 60 paling rendah 16. alhamdulillah semua baik baik. tiap kali pregnant pernah admit ward sb platelet trlampau rendah.

sy pernah alami low platelet sebelum ni...lps sy makan ubat maltofer, makan jambu, makan ubat dgn air oren, n makan daging kambing, makan daging..alhamdulillah platelet da ok da skrg..try la..

maaf puan sy tidak pnh mengalaminya..mungkin mommy lain pnh alaminya..hrp ada sudi share pnglmn mereka dgn puan..may Allah alwyz bless u..aamiin