Kulit bayi 3 bulan

Salam/hi mommies.. kulit bayi 3 bulan jadi sprt ni kenapa ya?kulit kering ke? Ada mommies yang pernah alami x? Minum and pampers alhamdulillah masih okay.. #firstmom #firstbaby

Kulit bayi 3 bulan
4 Các câu trả lời

hi mommy.ank sy baru ni jd mcm ni jugak.ada kt perut, pipi and dagu.sy pergi doc, doc kata eczema and kulit baby kering.so doc kata kena pakai moisturizer selalu di tempat yg kering.kena sentiasa bg kulit baby moist.doc ada bagi cream jugak utk sapu.tp once dah ok sy stop and continue dgn moisturizer. and baby eczema ada trigger juga dari segi susu x sesuai.x boleh minum susu lembu.kena cari yg non-lactose atau lactose free contoh susu kambing atau susu berasakan soya. jadi sy dh tukar kepada susu kambing.alhamdulillah serasi bila susu tukar & pakaikan moisturizer.

Ank sy pernh kena jgk, sy stopkan mandi dgn mandian dia, kulit tk sesuai dgn mandian tu . Then kulit dia baru okay semula

Baby saya pun macam ni. Sabun saya pakai cetaphil je. Sekarang saya stop minyak telon dan sapu lotion kat perut baby

tngh alami skrng.. tp misi suggest untuk hentikn bby pkai mndian buat semntara

2y trước

oh ya ke.. baik.. saya cuba stopkan sabun mandian sementara.. tq ya maklumkan