Betul ke tetek kecik ni susah nak susukan anak and susu sikit

Salam mommie , saya selalu di momokkan dgn pandangan orang ckp pasal kalau payudara kecik ni susah nak susukan anak and susu akan sikit . Betul ke ? Saya punya tetek tk la besar mana and tk la kecik mana. Tpi kdg overthinking . Kita dh la first mom , risau anak tk dpt susu badan 🥹 #bantujawab

9 Các câu trả lời

xda kaitan tu saya dpt susukan anak saya smpi umur 5yr and payudara saya xbsr pun🤣mcm2 mulut puaka ckp tp sy abaikan n come with facts baca depan mata dorg trus psl size2 ni xda kaitan pun dgn susu byk or tak🤣skg preggy no2 dh stop df utk dia sbb nurse suru brentikan nt effect kat adik dia dh so bru brentikn y sulung ni sian pun sian tp apakn daya hehe simpan utk adik dia pula😘🫰🏻

1mo trước

betul tu ,, sy ttek besar saja je .. anak xdan 40hari susu dh xde ..

Tak betul langsung. Dah boleh mula abaikan kata2 orang. Lepas bersalin nanti lagi macam2 mitos yang awak akan dengar 🤭start belajar ilmu penyusuan yang betul dari sekarang. Follow Certified Lactation Counselor di social media. Personal reference saya Puan Nad Masrom. Ada lagi antaranya - Owh Dydiana - Kak syud

1mo trước

Tu la tu wakkk , kita smpai mcm jdi rendah diri sebab ni la . Ads follow kak nad tu ! Sukaaaa sebab dia explain and selalu buat class online kt tt kan .

takda kaitan pun saiz payudara dengan jumlah penghasilan susu. saya sendiri payudara kecil, dapat menyusu anak sampai 2tahun. bekas biras saya payudara besar, setitis pun takde susu nya 😅

xdelah. xde kaitan. boleh follow byk ig kaunselor penyusuan mcm @talksyusu , @soothesutalk , @syoknyamenyusu dll utk bljr byk lg ilmu psl penyusuan. mitos sume pun dyeorg share

1mo trước

biarkan je wak makcik2 yg mulut gitu mmg sentiasa ada je benda dia nak ckp. kita pun takleh halang. tutup telinga je.

Size nen sy mmg kecik tp syukur alhmdllah susu ckup jee untk ank. Siap dpt mnyusu kn ank smpai setahun lbh lpastu kering sbb pregnant no2 plak. Huhu so jgn rse down oke

kecik ke besar ke as long kena kerap skin to skin and kerap bagi je sebab nak bagi rangsangan. huhu jangan stress dah la memang tak keluar la susu jawabnya uhukkk

Sy pergi antenatal class dr ckp size payudara xde kaitan dgn pengeluaran susu. Jnji x stress then jaga jadual susu insyaAllah semua ok

susu ikut demand baby. selagi kita df InshaaAllah susu ada dan 'cukup' untuk baby. takde kena mengena dgn kecik besor😆

sis nen sya kecik tp syukur air susu ckup untuk ank minumm