37 minggu keluar lendir putih dengan coklat

Salam momies nak tanya saya baru 37mnggu.. smalam perut mngeras skit belakang saya ke klinkk cek bukaan Dr bgtahu 2cm terus buat surat ke hospital..lama jgk tgu dkt hospital masih 2cm skit boleh kawal lagi...cuma mngeras je dia dtg dlm 10mnit...masa dkt pac tu saya dh start prasan kluar drh sikit tapi berurat tu..prasan dkt mangkuk tandas tapi Dr kata xbyk xpe dia bagi kluar pantau dkt rumah..so saya balik dan rasa belum tanda bersalin lagi sbb masih awal..dan hari ni kluar lagi darah sikit2, sy decide pakai pad perasan keluar lendir dgn coklat2 ni..masa ni nak smyg tpi perasan ada bnde mngalir dkt bawah..sy bru 37week..adakah ni tanda bersalin atau sebaliknya?#firstmom #seriusnanya #pleasehelp

37 minggu keluar lendir putih dengan coklat
17 Các câu trả lời

saya pon tapi jernih takde darah and tak sakit . tapi sbb was was saya pg hospital kebetulan dh 39 week masa tu , cek bukaan dh 3cm terus warded haritu . Esok nye malam pkul 10 masuk labour room , kontraktion sampai pkul 12.45 , dh 10cm pkul 1.04 pagi dh bersalin normal .Ibu ll kalau dh masuk trimester ke 3 kalau ada tanda mcm ni , and kalau taksedap hati or was was terus laa pg hospital yee 😘 saya doakan segala urusan ibu ll semua dipermudah 🤲🏻❤️

11mo trước

dia tebal sis lendir yg tebal mcm bergumpal , tapi boleh pg cek dulu kalau kadang kita ibu ll ni taksedap hati and time tu plak dh masuk 3 trimester. kalau 1-2cm kena balik dlu . kalau 3-5cm dh boleh standby nk masuk lb .

w,slm ... ni dah tanda bersalin cume Kene berwas-was kemungkinan jalan CM buka tapi pangkal rahim tebal sbb tu doktor hospital bg balik.. kalau dah 4cm 5cm baru dia tahan wad sebab betul menunggu masa masuk dewan bersalin... kalau betul-betul tanda-ii sakit perut nak berakk berterusan @ rase kencing sakit tertekan terus ari-ari jangan ke tandas terus ke hospital @ klinik berdekatan sbb itu betul-betul nk bersalin dah bg pengalaman sy

11mo trước

klu lendir biasa ok lagi klu lendir darah Kene terus ke hospital

tanda bersalin. Anak sulung keluar tanda mcmni 2 hari berturut. Lps keluar tanda ni ketuban pun pecah pd hari kedua. Admit spital, xde sakit contraction so kne drip induce lalu bersalin esoknya

untuk cepatkan bukaan awak berjalan banyak. buat senaman ketuk ketampi. jalan itik. buat senaman kuak kupu.

tumpg nk tnya juga,kalau ade tnda gini ..tggu smpai pcah ktuban/cntrction dekat2 br g hosp..atau npk drh tu trus pegi?

11mo trước

bukan apa sy smalam dua kali pergi pca..1hari tgu smpai ptg last2 dia suruh balik.. rasa geram je tpi bila ada tanda2 dkt rumah kite risau pulak kan

ya tanda bersalin... saya bru alami hri nih mcm puan.. dn saya dh pun bersalin

11mo trước

drh yg kluar tu ketul2 ke mcm mana..

tanda bersalin..saya mcm tu la..esok nye da sakit bape minit skli..check jalan baru 3 cm

11mo trước

betul. sy 1st baby turun tanda lendir darah dulu. esok tu baru bersalin. 2nd baby pula xde turun tanda cuma sakit contraction kerap. p hospital dh 4cm

tanda bersalin.. sy ank sulong kluar tnda mcm ni.. esknya bersalin

11mo trước

ms tu mmg dh 40 weeks ngam2. sy beranak 40 w 1 hari.. setiap org x sama. awk better pg hosp terus

tanda cuma seluk buka cm buat awak ada lendir macam ni.

11mo trước

doc cuma pastikan seluk buka cm awak kalau 3-5cm baru tolak ke LB ..

37 mggu keatas baby dah matang and normal je jika bersalin , takde masalah