Berak bayi

Salam, maaf ni gambar najis bayi baru berusia 19 hari. Susu FM + bf . Adakah najis bayi normal ya sebab najis dia semua cecair. Berape hari dah. Hari ni sikit2 die berak. Herm risau. Dah la kadang2 muntah2 lepas susu.

Berak bayi
1 Trả lời

jeluak ke muntah sis? beza jeluak dgn muntah. jeluak keluar sikit2 je susu dri mulut. tu normal. tpi kalau kerap tu tanda overfeed. kalau muntah plk muntah tu mcm memancut keluar dri mulut baby. tngok pada najis ni normal je. jangan najis anak ada darah, warna putih atau kelabu. baby umur tu mmg kejap2 berak. lepas minum susu je berak.