Gusi bengkak/ karang gigi

Salam korang nak tanya, betul ke kalau ada gusi bengkak ada effect pape dekat baby nanti? Hari tu doc cakap sy ada gusi bengkak n siap suruh pegi cuci gigi lagi sebab ada karang gigi?? Memang setiap kali pregnant kena mcm tu eh kalau ade karang gigi ? #First_Pregnancy

1 Trả lời

saya baca actually masa first trimester sampai sebelum kandungan 24 minggu memang dinasihatkan untuk ibu ibu mengandung pi checkup gigu sebab karang gigi tu jadi tempat pembiakan bakteria. and boleh effect pembesaran baby, wallahualam