breastfeed n formula

salam ibu² semua. sebelum ni sy bagi baby susu badan n formula. lately ni anak dah taknak susu badan, dia tolak 😢 macam mana ya sy nak bagi dia nak balik susu badan? baby baru masuk 2 bulan. #pleasehelp #firstbaby #firstmom

1 Trả lời

Teruskan skin to skin antara ibu dan anak. Buka baju, buka bra, muka anak letak pada payudara, biarkan dia hidu, jilat, cium payudara, nanti ambil masa untuk dia hisap puting. Jangan paksa, buat dgn kasih sayang.