Risau

Salam ibu2 semua. Nk tanya sikit kan. Sy pregant 21 weeks berat sy 55@56 mcm tu. Normal ke tidak? Selalunya berat normal kita mcm mne ye? Sy kene kurangkan mkn ke mcm mne? Akhir2 ni selere mkn sy kuat sunggh lah.

1 Trả lời

Masa buat antenatal checkup nurse ada tetapkan berapa expected weight setiap bulan. Tak kisah bmi normal atau obese tetap ada target berat naik atau turun. Mcm saya kurang 1.5 kg dr exp weight. Nurse suruh makan banyak sikit. Sedangkan saya ni bmi overweight masa booking buku kkia. Rujuk buku pink sis. Ada tu nurse catat tentang berat

5y trước

Wslm. Maaf,lupa jwb salam