Folic acid

Salam ibu² semua.. Nak tanya, sebelum ni saya amik folic acid, alhamdulillah tak sempat habis lagi dah lekat.. Saya pregnant baru 7w.. Ada org kata pregnant pun kena amik folic acid.. Perlukah saya teruskan makan folic acid ni? Sehingga kandungan brp minggu baru berhenti mkan folic acid?

Folic acid
32 Các câu trả lời

Sy ngn hub pon mkn folic asid nie...sy baru mkn sebulan 10hari baru sah pregnant...so sy hubs stop mkn nie...pstu sy mkn pil doc bg je

saya makan sampai appoinment kk kali kedua nurse suruh stop folic acid tukar obimin. nanti appointment try lah tanya nurse kk 😊

Alhamdulillah.. Tahniah sis. Boleh teruskan makan folic acid sampai 12 weeks. Biasanya kalau pg kk nnt akan dpt vitamin baru

Sya pun mkn jenis itu sis..dah sebulan hbs skrg mkn jenis similac sbb ada tmbhan vitamin lain..dalam satu capsule

kita sama sis... tapi sye habiskan folic asid tu sampai habis.. baru teruskan dngan yg kk bagi...

Nnti g kk. ....klo kk bagi folic asid mkn la.. Cm sy tk bg.. Bg obimin trus sbb hb sy cntik 13.9

5y trước

Ye...... Nurse tgok hb cntik bg obimin je... At obimin tuh smua ada termsok folid asid.. Tp sy tk bole mkn obimin... Sy mtk ubt warna coklt tuh tmbh drh kn bgus jgk mkn tk sakit kpla..

Alhamdulillah.. trus kn mkn acid folic tu sis.. utk elakkn kecacatan pd bayi. ..

Mkn je smpai habis sekotak ..sama la mcm kite , tak hbis 20 biji dh lekat 😁

Wajib mkn .. nk bntu baby kuat dan kuat dlm rahim supaya x mudah tumpah drh

Saya mkn asid folic ni dari sblm mengandung sampailah saat2 nak bersalin