Baby xnak duduk dalam kereta

Salam ibu2 semua. Anak sya dh 5 bulan. Anak sya ni sjnis xsuka dduk dkm kreta. Kreta berjalan ke brenti ke. Dia xnak, dia mengis. Kenapa erk? Ibu ad pngalaman mcm ni x? Msa newborn ok je. Sbb dia bnyk tido. Bila dh 3 bulan ke atas dia jadi mcm tu. Kadang nk p mana2 pon susah. Kena balik cpt2. Sbb dia xnak duk. Letak carseat pon xnak, riba pon xnak.

3 Các câu trả lời

same lah dgn anak sy,dari umur dia 3 bulan smpai lah skrng 4 bulan,taknk naik kereta..bru je duduk dkt kereta dh menangis..kita org memng jrng kluar,kluar beli brg pun suami shja yg pgi pasar,klau pgi klinik sbulan skli mse tu je kluaar naik kreta..bukan ape jrng bwa kluar..skrng kat tmpat sye bnyak sngat yg kena sakit,demam batuk,sya jdi takut nk bawa ..

9mo trước

Sama situasi. Mngkin sbb kita jarang bwak ke mana2. Dia jadi xbiasa. Tpi bila jadi mcm ni. Mmg agak xsnang nk bwak kluar. Sbb dia nangis. Emm.

Sis jarang bawak keluar baby ke? Kalau baby saya suka naik kereta mesti akan tido. Skrg dia nak masuk 5bulan jugak. Dari awal dulu suka kalau bawak naik kereta mesti tidur je keje. Saya pula mmg setiap bulan balik kampung di Puchong dari Kuantan. Hari biasa pun byk kesana kemari bawak dia haha so dia mmg suka naik kereta

9mo trước

Ikutkan. Nk kata jarang sngt pon x, ad jgak kluar. Tpi kebanyakkan dduk rmh je. Sebab dia suka tido je. Bila nk kluar pon jadi malas. Tpi dri kecik jalan jauh dah. Balik ganu, dari kedah. Dua kali dah. Mlm2 sya mmg xpernh bwak kluar lagi. Sbb sya risau time tido dia tergnggu. Tkut dia moody, so susah nk tenangkan. Emm.

sama dg anak sy sis..Sy guna grab malu sy klu bby meragam🥺 last hritu p ngn keta pkcik sy ok plk x nngis lgsg 🙂..

9mo trước

Iyer, ad hari dia ok. Ok kjap. Ad hri xok. Xsmpai satu mnit masuk kreta. Dia dh xboleh duk