Keluar lendir darah tp tak sakit

Salam ibu2 semua.. Ade tak sesape yg keluar tanda (lendir darah) tp tak sakit means xde rasa contraction yg regular.. Skng sy dah 38w..2hari dah keluar lendir darah, arini keluar coklat2 mcm ni habis period tu.. Mslhnya sy xde rasa sakit contraction.. Sakit cuma dtg kjp2 selang 20@30minit cmtu.. Dtg sakit 5,6 kali pastu hilang dah.. Ikutkan doc mmg dah bg surat serah diri 13/8 sbb sy ada gdm on diet.. Tp tu laa, pregnancy kali ni sy xde rasa sakit contraction tu.. Ank2 sblm ni kalau dah keluar lendir drh, mmg akan dtg contraction yg regular & sakit tu makin lama makin kerap.. Sy baru discharge ward 24/7 aritu sbb sakit pelvic.. Tp masa tu cek jln belum bkk lg.. So sy minta blk utk rehat dekat rmh..

8 Các câu trả lời

Saya 2 hari lepas trun tanda lendir darah tp xsakit. Dtg pac cek baru 1cm. Mintak balik dulu. Lepastu mlmnya ada rasa sakit 5 minit sekali. Dtg pac balik cek 2cm lepastu habis ctg dan masok air hilang terus sakitnya. Tp kena warded gak sampai la harini. Takde rasa sakit apa pon. Harap2 boleh balik dulu harini. Btw ni anak ketiga. 1st 2nd dulu rasa contraction hari yg sama terus beranak. Ketiga ni lain pulak peel dia🫠

1mo trước

mentua sy suruh g hsptl..tp sy je masih lg bdegil😅sbb xde rasa sakit..sy xnk warded lama2..kalau blh g hsptl tu trs bsalin je..ank2 sblm ni turun tanda skali dgn sakit g pac jln bkk esoknya dah bsalin..tp kali ni lain pulak ragamnya..ada kata kene g hsptl trs,ada yg ckp stay dulu tggu sakit..

Hi semua..alhamdulillah sy selamat lahirkan bby boy mlm smlm..patutnya nk czer,skali pkl 7mlm doc cek 8cm..terus tolak lb..pkl 9.30 baru bby keluar..3x push sbb time kepala dah keluar separuh blh pulak xde contraction nk meneran..rezeki dpt jgk bsalin normal tanpa jahit & koyak..

4t trước

alhamdulilah , mmg xada sakit contraction lh ye smpai 8cm tu ..

sma dgn saya kena serah dri 13/08. tp skrg perut kerap mengeras. smlm ada kluar cecair. tp prut xda rasa contraction pula. 1st pregnancy mmg akan sakit contraction. kalini mcm xda cuma perut kerap mengeras. sya pun keliru dh sis. nak pg PAC kang kena berus.

1mo trước

amin2 . smoga d permudahkn smua urusan sis.. moga ibu dn bby baik2 saja.. aminnn

pengalaman sy dlu mcm sis keluar darah+lendir x Ada sakit dn x ada contractions p hospital dh Ada bukaan 3cm esok nya malam sy bersalin.. semoga diprmudhkan urusan dn smoga ibu dn bby baik2 shja.. Aamiin

Saya pun pernah macam tu sis anak ke 4. Tapi mmg kena tunggu contraction yg kuat tu datang. Yg penting rasanya kena kira gerak baby tu. Mmg semua anak berbeza beza agaknya..

1mo trước

so far bby gerak ok..cuma sy ni konfius ni nk bsalin ke??tp xsakit..kang g pac kene sidai lama2,sudahnya jln xbkk kene blk rmh..sy pulak kalau blh nk g hsptl trs bsalin je😅xlarat duduk wad lama2

semoga dipermudahkan urusan sis...kalau dah bersalin update kami! inshaAllah selamat semua

p hospital..tnda bersalin dh tu

1mo trước

sy baru call PAC..nmpknya mmg kena g jgk ke hsptl..nurse ckp takut ada bukaan yg xsedar ..

pegi PAC