Cara Pisah Puting Bayi 7 bulan

Salam ibu2, saya nak tau kalau ada yang boleh share pengalaman pisah puting bayi umur 7 bulan. Anak sekarang bergantung pada puting untuk tidur. Saya ada terbaca yang elok pisah puting waktu 4 hingga 6 bulan, tapi ni dah terlajak sebulan pulak. Kalau ada yang nak share tips/petua, sangat dialu-alukan. Terima kasih.

1 Trả lời

anak sy cerai puting umur 14 bulan. sebelum yang last tu, puting dah koyak teruk, sy tukar baru. pastu pengasuh kata biar dia hisap yang koyak, lama2 nanti dia sendiri taknak sebab dah tak sedap. pastu puting last koyak tinggal sikit je lagi nak putus, sy tak ganti baru, 2-3 hari lepastu dia terus taknak puting. tidur malam pun tak hisap terus. tips lain, sy tengok ada orang letak puting tu dalam lemon, pastu baby taknak hisap sebab masam.

6mo trước

Terima kasih atas perkongsian, saya akan cuba tips2 ni nanti dengan anak :)