34minggu 1hari

Salam ibu2 , saya 34minggu 1hari . Scan berat baby baru 2.10kg agak ii kecik ke . Adakah normal ????

8 Các câu trả lời

waalaikumsalam, sy 35weeks genap masa scan swasta berat bby 2.2kg bhgian perut mmg agak kecik doc ckp, semalam checkup kk scan 36weeks dah 2.7kg , berat sy pun bertambah 2kg dlm masa 2minggu.. Tapi jgn risau, tu anggaran saja tak accurate pun kena +/- 400gram.. cuba minum susu ibu mengandung tuk tambah berat bby atau makanan yg sepatutnya, dah hujung2 ni baby makin cepat membesar..

xpaa.. awl lagi tuu.. tunggu dlm masa 2 ke 3 minggu nnti tengok prubahan mcm mna.. mcm sy 2 minggu ja naik skilo brat bby 🤭 now 37w da bby 2.5 alhmdulillah... cuma esok sy kena refer ong sbb bhgian perut agk kecil.. InsyaAllah kita doa yg baik2 smoga Allah beri yg terbaik..

Doctor ada ckp ap2 tak? Sbb Nnty baby besar lagi. Nnty awak Tgu Mgu 36w. Sbb say dlu scan baby masa 28w 1kg je, 36w jadi 3kg. Kalau dpt weight 2.5kg masa deliverd ok sgt dah

2y trước

Insyallah doakan baik2. Ckp dgn baby bertahan lgi. Kalau awak bersalin awal, baby xda masalah ap, 1.8kg ok dah. Nnty biar Dia membesar Kat luar. Saya dlu Anak first 2.4kg bersalin 35w, sng bersalin,2x teran. Pastu Dia naik Berat Bila da Kat luar.

Sis, kalau ada apa2 soalan psl baby, rajinkan diri tanya dgn doktor masa check up. Kadang2 pendapat org kat medsos ni tak sama dgn pendapat doktor.

Saya pon harini 34w 1d. Esok scan tgk berat baby mcm mana.

kalau ikut dalam ni memang dia 2100g. x apa. ok je..tu

Saya 34 minggu 1hari berat 2.2. Kg

36weeks skrng dah 2.9kg