gatal.

Salam ibu2 pernah masa prengnant naik gatal2 satu badan..mcm ruam tu..tnya org kebanyakan cakap alahan masa prengnant.habis satu badan gatal.dari mula prengnant 3 bulan.sampai sekarang dah masuk 6 bulan..sampai jadi parut hitam di sebabkan hari2 garu.xtahan gatal..ada ubat yang sesuai untok sapu ataw mkan..selepas bersalin nti??untok hilangkan. Parut2 gatal tu..

12 Các câu trả lời

kita da cuba macam2 dri herbal shaklee,bedak agnesia, sabun mandi sebamed..last beli bedak snake brand(classic) so far ok la kurang sebab sejuk die lwn dgn gatal..sis blh cuba try n error sbb bnde ni mmg alahan...tahan dgn xthn je..kdg smpai kluar air mata la juga mengaru bfre pkai bedak ni

saya pun hbs satu badan penuh naik gatal2. takut tgk. pi klinik doc kata alahan pregnant. doc ada bg ubat biji dgn ubat sapu. alhamudulillah ubat tu kurangkan gatal. malam2 sapu bedak agnesia

Ada cuba gel aloe vera? Sy pernah pkai gel aloe vera, jenama guardian. Makin pudar la parut tp gatal2 tu bkn alahan drpd pregnant. Boleh cuba consult dgn nurse atau doktor dulu okay✌🏻😊

yes...kalo boleh bli clamanine lotion roll on je.kt farmasi..bg sejuk dan redakan gatal..sbb preggy x di galakkan amik ubat elergik..kecuali saranan doctor

mintak kat doktor cream gatal. saya pun badan gatal sblm ni, skrng dh kurang lps pakai cream gatal. tunjuk kat doktor, bahagian gatal kt kulit tu.

mgkin sis kne mndi air panas kot utk kurgkan gatal. lpstu, sapu calamine lotion. kalau xjaln jugk, lebih baik sis inform KK, doc akan advice

pernah kena last year.. gtl tu lain maciam.. klinik ada bagi ubat. skejap je ok. pastu gtl balik. nak xnak tpksa tahan je la gtl tu. he

Sy pun tgh kena ni. gatal2 1 bdn. nk mkn ubat gatal doc tk bg takut effect bby. tahan jelah

maaf ya sis.. sy x da mengalami situasi sis ni. mgkin ada ibu2 lain yg boleh tlg sis ...

sy masuk pregnt 6 bulan baru ada gatal² bahagia perut ja, mcm ruam tu