Baby 11 bulan

Salam ibu2 nk tanya ibu2 ada pengalaman x ank korek makanan dlm mulut … dlm erti kata lain anak keluarkan balik makanan yg kita suap lepas tu yg lekat2 kat jari dy tu dy makan balik… setiap kali suap apa2 mesti dy buat mcm tu knp ye ? 😔 dy xtolak mkanan

2 Các câu trả lời

Sama dgn anak sy 11 bulan. Masa 6 bulan ajr mkn sndri tp sampai 7 8 bulan je selebihnyaa sy suap. Bila masuk 11 bulan dy kdg2 keluarkan balik dan suap sndri. Kdg sy bagi paha ayam tu bia dy makan atau mkanna pjg yg dy boleh mkn

Wahh tahniah mom! Anak awak dalam fasa belajar benda baru 😊itu maksudnya anak awak cuba untuk self feed atau makan sendiri. Dah pernah buat finger food untuk anak? Kalau belum ini lah masanya. 🤗