Maternity pad

Salam ibu2 nak tanya. Sy firstmom dan kakak sulung. Nk tnya brpa kping nk standby utk maternity pad? Sy bru beli yg 10kpg pnye. Biasanya pad biasa yg kita sllu pakai tu boleh pakai hari ke berapa?

5 Các câu trả lời

Darah nifas tak tentu sis. Ada masa keluar byk. Utk pergi hospital 10keping tu cukup la. Kalau dkt rumah boleh pakai yg biasa tu. Mcm sy anak bersalin anak 1st tiap kali kencing mesti tukar sbb tak selesa. Kadang darah tu ada bau. Risau org sekeliling bau je darah tu 😂

Masa kat hospital sy rase lepas je bersalin byk gile tukar pad. Mcm sy hari ke 5 6 tak heavy sgt sy dah pakai pad biasa tetap sy pilih overnight sbb takut bocor. nak cepat darah nifas keluar kena rajin tuam guna tungku dgn minum air.

saya beli satu pax terus kt shopee momo house tuh. tapi mcm saya dulu tak lama mana la, awal2x darah byk n then biasa da. pakai pad tuh pun tak penuh. maybe sminggu tuh ckup pakai tuh .

6mo trước

bole la, sbb bsar kan. tapi awal2x darah keluar byk so okay la. saya tukar dlm 3-4kali awal tuh.

kazen anak 2 ajar beli 1 pek je maternity pad.. lepas tu pakai pad biasa.. tukar slalu..stiap 3-4 jam.

Sy beli 2 pack (20 keping) yg maternity pants tu. Lebih xpe jgn x ckup.