Scan 6w tanpa yolk sac

Salam ibu2, boleh tahu minggu ke berapa selalunya kita akan nampak yolk sac? Saya scan pada 6w1d tapi hanya nampak kantung sahaja. Adakah ini normal? Mohon share pengalaman mommy2 #firstmom

7 Các câu trả lời

fikir yang baik² ..insyaAllah ada rezeki dia mesti ada .. sbb sy first bby 8w pun belum nampak apa² ..kantung pun xnmpk tpi positif preg ..scan atas bawah bnyk kali,check darah 2 3 kli kena .. duk ward 5hri sbb dkter tkut ectopic.. last discaj n p scan lgi..12w baru nampak kantung n bby ..

Ms nak tanya.. saya pun alami benda yang sama Gestational Age tunjuk 6 weeks 2 days.. tapi nampak Sac saja. Yolk sac tak ada. Is it normal. Doctor cakap high chance miscarriage. Tunggu symptoms je. By miracle mungkin good thing happen. Down terus

11mo trước

Ya sis tdk pyh risau sngt kdg dktr pun da silap juga sis

Period regular? Kadang normal je tu jgan risau. Nnt lepas 2w repeat scsn confirm ade janin dah tu. Macam saya period irregular pula. 7w scan baru nmpak kantung and yolksac ukuran kantung 5w5d masatu. 9w scan dah nmpak janin dah.

11mo trước

Ya period regular. Ultrasound machine tu dekat first clinic not so clear. Pergi second clinic on same day dah nampak dah actually! 😍 now waiting for heartbeat. Thank you for your words

normal 6@7w nampak kantung. nak nampak baby dn heartbeat klip2 scan masa usia kandungan awak 8@9w dan keatas.

8-10w keatas, da boleh nmpak & dgr heartbeat baby.

8w ke atas sis paling terbaik

8w ke atas bole nampak